Teamcoaching

20190304_204416_0000

“Wij willen anders communiceren binnen ons bedrijf”

“Als afdelingen willen wij graag nog beter samenwerken”

“Burn-out preventie vinden wij een belangrijk thema binnen onze organisatie”

“Hoe behalen wij onze targets zonder daarbij elkaar en onze klanten uit het oog te verliezen?”

In onze huidige maatschappij wordt er veel verwacht van onze medewerkers. Targets, geen 9 tot 5 metaliteit en goede communicatie zijn daar enkele voorbeelden van. Door de vaak hoge werkdruk komen werknemers steeds vaker thuis te zitten met een burn-out. Het herstel hiervan kan maanden of zelfs jaren duren. Voor zowel de werknemer als werkgever is het vaak moeilijk hier mee om te gaan.

Na jarenlang in de sales werkzaam te zijn geweest, werkweken van meer dan 60 uur te draaien en altijd mijn targets proberen te halen, kreeg ik hier zelf ook mee te maken. Een lang herstelproces volgde, waarbij ik leerde beter te communiceren en mijn eigen grenzen te bewaken. Nu is het mijn passie om anderen, en in het bijzonder sales-teams, hier in te begeleiden. 

Wat als we dit vaker konden voorkomen? Wat zou er gebeuren als werknemers en werkgevers beter konden communiceren wat ze nodig hebben, waar ze tegen aan lopen, hoe de werkdruk beter verdeeld kan worden en waar eventuele knelpunten zitten? Hoe kunnen we met elkaar en onze klanten met integriteit omgaan? Dit zijn slechts enkele voorbeelden wat er in een teamcoaching sessie naar voren kan komen. Een kudde paarden of roedel honden is natuurlijk ook een team, en kan jullie daarmee metaforen en herkenning bieden over jullie eigen organisatie.

Op onze professionele locatie bieden wij een veilige omgeving om met elkaar aan de slag te gaan. Bij teamcoaching zijn we altijd minimaal met twee coaches, om zo te zorgen dat er zowel individueel, als voor het groepsproces voldoende aandacht is. Een dagdeel, gehele dag of een traject, het is allemaal mogelijk. Dit eventueel onder het genot van een (uitgebreide) lunch. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken en voor een offerte op maat.