Wie ben ik?

Mijn naam is Marloes van der Velden en ik ben 31 jaar geleden geboren in het mooie Brabant. Van kleins af aan heb ik een passie voor dieren, in het bijzonder paarden en honden. Na de HAVO was het voor mij dus een logische keuze om een diergerichte opleiding te gaan doen. Tijdens mijn opleiding diermanagement heb ik diverse stages in binnen- en buitenland mogen lopen, zo werkte ik mee met de politie en hun honden in Amerika en trainde  ik blindengeleidehonden voor The Irish Guidedogs for the Blind. Dit vond ik zo leuk dat ik koos voor de specialisatie Gedrag en Training. In 2008 heb ik naast mijn studie tevens mijn diploma Kynologisch instructeur behaald bij de Martin Gaus Academie.

Na mijn studie ben ik eigenlijk “per ongeluk” in de Direct Sales gerold. Na dit een aantal jaar te hebben gedaan ben ik aan de slag gegaan als vertegenwoordiger voor een bedrijf in natuurlijke diervoeding -en medicatie. Zoals altijd deed ik ook dit met veel passie en inzet, werkweken van meer dan 60 uur waren geen uitzondering. Door het niet goed bewaken van mijn grenzen en te weinig denken aan mijn gezondheid kwam ik helaas thuis te zitten met een burn-out. Daar zit je dan, een jonge meid, die heel graag wil maar niet meer kan. Daar bovenop werd er na enkele maanden ook nog de Ziekte van Crohn geconstateerd. Hier mee om leren gaan was jarenlang een belangrijk thema in mijn leven. Acceptatie dat je nooit meer helemaal beter wordt, keuzes leren maken en grenzen bewaken waren allemaal dingen die ik heb moeten leren.

In deze jaren heb ik ontzettend veel steun aan mijn dieren gehad, zij reageerden direct op hoe ik in mijn vel zat en hoewel dit confronterend kon zijn, was dit vaak precies wat ik op dat moment nodig had. Mijn paard Casimir is een ware meester in mij met mijn neus op de feiten te drukken, terwijl mijn Berner Sennen Noah mij veel troost bood en het grootste rustpunt was in mijn leven. De naam Noah betekent ook vrede, rust en troost, vandaar de naam van mijn praktijk: Innernoah. Samen met de dieren wil ik mensen dezelfde innerlijke rust en vrede helpen vinden.

Na deze jaren ben ik op zoek gegaan naar wat ik nu echt wil in het leven, wat doe ik het liefste en wat geeft mij iedere dag weer energie? Zo kwam ik uit op de opleiding Equine Assisted Coach. Mij certificaat heb ik behaald aan de Keulseweg, een NOBCO/European Mentoring & Coaching Counsil (EMCC) geaccrediteerde opleiding.  

Ik wil mensen kennis laten maken met wat dieren voor hen kunnen doen. Doordat ze in het hier en nu leven, niet oordelen en direct reageren op de kleinste signalen zijn ze geweldige coaches. Tijdens coachsessies ga ik met coachees op zoek naar hun eigen oplossingen, want wat voor mij werkt hoeft niet jouw oplossing te zijn. Zo wil ik mensen weer in hun kracht zetten. Iedere keer ben ik weer verwonderd over het effect dat dieren op ons hebben, wat voor mooie inzichten mensen krijgen en hoe effectief deze methode is. Ik heb in ieder geval mijn passie gevonden, blijf zoeken naar verdieping en hoop dit mooie vak nog vele jaren uit te mogen oefenen!